Ook een interieur communiceert

Levens makkelijker maken

Vanuit het uiterste oosten van Nederland, in Oldenzaal om precies te zijn, bestaat het familiebedrijf Huka al 40 jaar. Ze maken levens een beetje makkelijker. Dit doen ze door mobiliteitsoplossingen te bedenken, ontwerpen én produceren voor mensen met een beperking. Met maar liefst 14 oplossingen in de collectie veroveren ze harten in Nederland en ver daarbuiten. Met een internationaal opererend dealernetwerk verkopen ze tandems, driewielers, ligfietsen en onder meer rolstoelscooters over de hele wereld. Hun belofte: de wereld van mensen een beetje makkelijker maken.

De uitdaging

De voormalige inrichting van het pand van onze opdrachtgever Huka was verouderd en de beleving nog te weinig prikkelend. Tijd voor een merkwaardige inrichting. Want ook een interieur communiceert, waren we het samen over eens. Aan ons de taak om Huka zo te helpen dat het interieur uitstraalt waar het familiebedrijf voor staat: kwaliteit, eigentijdse designs, Nederlands product, de wereld een beetje makkelijker maken en mensen centraal. Hiermee een plek te creëren waar zowel de familie Kamp, de collega’s als de bezoekers zich fijn voelen was de uitdaging die we voor de volle 100% wilden aangaan.

Geluk(t)

Met resultaat. Want wat was de opdrachtgever blij. En wij mét hem. Het was aanpoten, plannen maken, knopen doorhakken en gáán. Want we wilden het binnen een week gerealiseerd hebben. Gelukt! Wat begon met een mooi idee werd al snel geconcretiseerd in een moodboard, budget en shoppinglist. Al snel gingen we met een team schilders en klussers aan de slag, deden wij de inkopen, inrichting en het afstylen.

It’s all about the details

We regelden alles en tot in de puntjes. Bij Raakkracht geldt: it’s all about the details! Van fotografie van medewerkers, die we op toffe platen in de ontvangstruimte hebben afgebeeld, tot schilderwerk van vele wanden. Van het opfrissen van de kantine tot een eigenwijze etalage voor Huka’s trots: de 14e telg in de familie. Oftewel: de laatste nieuwe fiets die aan de collectie is toegevoegd. Uiteraard dachten we ook aan kurkborden op diverse plekken, planten bij de entree en de directiekamer en zelfs ‘het kleinste kamertje’ deed mee met de restyling.

Meer weten?

Wil je meer weten over Huka, dit project of alle andere dingen die we voor Huka gedaan hebben? Neem dan contact op met Wendy (ter Bekke). Je kunt haar bellen, mailen, appen via wendy@raakkracht.nl en 06 41 16 41 94.

Gepubliceerd op 10 november 2016
Kom koffie drinken

Wat we zoal doen

We praten liever over wat ons drijft, dan wat we opleveren. We zijn gedreven professionals die verbanden leggen, waar je ze niet verwacht. Doorvragen als je liever wil dat ze even stil zijn. En ook bedrijfskundig sterk zijn, coachen, inspireren en ook nog eens geloven dat juist de details het verschil kunnen maken.

DE KRACHT VAN SAMEN

We merken dat sámen optrekken, versterkt. Krachtiger maakt. Dat wanneer je ieders unieke input, ervaring, visie en creativiteit mixt, het beste resultaat bereikt wordt. Daarom geloven we niet in klant-leverancier-verhoudingen. Wat wel? Wij trekken samen op. Schuiven aan in de kantine en naast het bureau. En niet er tegenover.

Hoe we werken

We gaan pas ‘los’ als we het merk goed genoeg kennen. Als we zijn identiteit gevat hebben, gesnapt hebben en voelen. We zijn zelfstartend; zetten vele stappen námens de ondernemer. Op basis van een combinatie van strategie en intuïtie. Onze ambitie voor het merk: dat imago, potentiële identiteit en werkelijke identiteit in balans zijn.