Aangenaam.

WendyRaakt

Hofbewoners en -ondernemers opgelet.

22.000 Hof-deurmatten, -leestafels en -brievenbussen gebruiken om me voor te stellen. Gedurfd.
Aangenaam!
Ik ben nieuw. En ik ben anders. Ik kom namelijk niet uit de Hof. En dán hier staan/schrijven is gedurfd. En juist dáár hou ik van.
Net als van de Hof. Tegenwoordig kom ik er regelmatig.
I love it!
Op het moment dat Delden weer op de borden verschijnt, ik de flauwe bocht voor me zie en me in een cabrio richting Molenstraat 14 in Delden bevind, krullen mijn mondhoeken omhoog en beginnen mijn ogen te stralen. Warm welkom-gevoel.
Kent u dat?
Ik hoop op een wederzijdse kennismaking. En die cabrio heeft daar alles mee te maken. Want ik weet uit ervaring hoe dat soms gaat, praatjes over ‚stadsen’ (lees: importmeisjes uit de grote stad). En helemaal in een cabrio. Dat deze geléénd is en normaal gedurende de herfst- en wintermaanden toch droog staat bij een boertje of in een ongebruikte garagebox, doet direct uw verbeelding iets verzachten. Klopt?
Net als gepoetste schoenen. Ik zou niet durven. Hoog op een Hofse toren staan en daar spreekwoordelijk van afblazen al helemaal niet. “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” geldt in de Hof meer dan… inderdaad, in De Grote Stad. Dus op mijn nonchalante stappers met mijn haar lekker in de war door wind & regen, in kleren die lekker zitten ga ik op pad in en rondom de Hof.

Lekkere nuchtere gesprekken aan tafel. Mooie bedrijvigheid die ik tot nu toe heb ervaren. En een warm welkom. Als het u mag plezieren, zult u mij hier vaker tegenkomen. Hier, in dit blad. En hier, in de Hof. En daarbuiten. Want dat is dan weer dat stadse in mij: ik zal de Hof naar daarbuiten meenemen. Komt dat zien, komt dat zien. Iedereen mag het weten: de Hof is heerlijk. De Hof is helder. En daar hou ik van.

Heerlijk Helder Hof. Aangenaam.

***

WendyRaakt is een columnreeks in het Hofweekblad, een weekblad in oplage van 22.000 stuks voor ‘de Hof’ / Hof van Twente.

Hofweekblad | Drukkerij Unaniem | WendyRaakt

Gepubliceerd op 29 oktober 2014

Geschreven door: Wendy (ter Bekke)

Wendy is aanjager en oprichter van Raakkracht, maar bovenal schrijfster. Wil je van haar lezen? Lees dan hier de artikelen of kijk op WendyRaakt.nl/Winkel waar ze eigen kaartgedichten uitgeeft.

Reageren? Vinden we leuk!

We vinden het leuk een reactie van je te ontvangen. Uiteraard publiceren we jouw e-mailadres niet online.
PS Velden gemarkeerd met * graag even invullen, thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *