Berghut dag 1

De Berghut: een hutje op de hei waar je kan schrijven. Zo zou je het kunnen omschrijven. Maar man, man, man, wat een ervaringen op deze eerste dag!

Korte impressie
Een korte impressie, voor zover me dat lukt, voor het slapen gaan. Bij aankomst kregen we eigen Berghut-sloffen. Ik lig in een zelfgemaakt bed van hout, bomen en bekleed met een geblokt kleedje. Met supervriendelijke Hans & Nel (en wat een leuk stel!) die ons ontvingen. Nel haalde ons (daarmee bedoel ik mij en mijn via-Twitter-kennende-en-toch-voelde-het-reallife-zo-vertrouwde Hanna en Linda) op van het station. We hadden er een aardige trip op zitten. Half 7 vertrok ik vanaf huis om vervolgens ca. 12 uur later in Oostenrijk aan te komen.

Aanstekelijke wijn
Vers eten, fijne wijn, te gekke aankleding, inleving.. het is aanstekelijk! Hoe leuk is het dat ze een ‘weggeef’kast hebben. Met daarin allemaal spulletjes en boeken die niet gebruikt worden en waarvan gedacht wordt dat anderen daar meer plezier van kunnen beleven. Prettige bijkomstigheid: je mag het zelf aanvullen of inkorten.

Verwonderen en verbinden, dat zijn wel de twee woorden die me vandaag zijn bijgebleven. Mijn ochtend begon met een gesprek met een dame in de internationale trein die ik niet kende. Ze was ook op weg, haar grote liefde (die ze slechts 1 (!) keer ontmoet had, maar zo’n bijzondere click mee had) achterna. We deelden ervaringen. Herkenning alom. Fijn!

Welkom bij de AA-club
Vanavond aan tafel sloeg het helemaal in als een bom. Wat een fijne mensen! Wat een cadeautje om hier te zijn. Dat ik voor mezelf gekozen heb. Aan tafel (vooraf zag ik het al aankomen als een soort AA’ers-bijeenkomst; allemaal sensitieve mensen die een boek gaan schrijven en daarvoor ongetwijfeld op een bepaalde manier hun ervaringen willen delen) ontstond het. Verbinding. Dat woord waar ik het een aantal keren over gehad heb vandaag.

Een kort inkijkje en dan ga ik dromen. In een hut. Berghut. De Berghut. Love it!
De boekonderwerpen variëren van jappenkamp (je haalt de oorlog uit kinderen en niet andersom) en rouwervaringen tot verbinden, social dinners, geen excuses – wel actie en hart achterna, feelgoodboek, mooie-momenten-verzamelaarster, erotiek, kracht van positief denken en over rennen, vallen en weer opstaan. Bij jezelf blijven, in jezelf geloven, uitgaan van eigen kracht. Doe werk waar je van houdt, werk niet voor het geld maar voor de passie. Het zijn ervaringsdeskundigen hier ;-). Ontwapenend, onroerend en bijzonder. Heppie.

PS. Voor de niet-Twitteraars onder ons: zie hier wat voor liefs er op mijn kussen lag (met een persoonlijke noot op de achterzijde).

 

 

Gepubliceerd op 2 juni 2012

Geschreven door: Wendy (ter Bekke)

Wendy is aanjager en oprichter van Raakkracht, maar bovenal schrijfster. Wil je van haar lezen? Lees dan hier de artikelen of kijk op WendyRaakt.nl/Winkel waar ze eigen kaartgedichten uitgeeft.

 1. Fleur schreef:

  Hé meid, wat fijn om allemaal te lezen! Ik begin al helemaal jaloers te worden. Inspiratie en heppie…. Mooi om te lezen! Xx

 2. Margreet schreef:

  Hi lieve Wendy,

  Wat heerlijk, dat je alles zo intens ervaart. Genoeg te schrijven dus!!! Maak er een mooie week van. In gedachten ben ik erbij en geniet ik van jouw enthousiasme. Liefs en dikke knuf, tante Margreet

 3. Marion schreef:

  Als dit al heerlijk is om te lezen, hoe heerlijk moet het dan wel niet in het ‘echt’ zijn… Geniet ervan!

  Liefs Marion

 4. Sas&co schreef:

  Hey lieve Wen,
  Fijn dat je zo geniet 😉 en allemaal fijne mensen om je heen hebt. En war een uitzicht, heerlijk.
  Heel veel succes en veel plezier !
  Knuffel van pap, Sas&co en pootje Baco

 5. Elly schreef:

  Lieve Wen, heb je tip opgevolgd :-). Fijn dat je het zo naar je zin hebt. Geniet ervan en ik blijf je verhalen lezen deze week.
  xx

 6. jolein schreef:

  wendy wat mooi om te lezen. ik blijf je zeker volgen.
  geniet ervan. je verdient het!!!! xx

Reageren? Vinden we leuk!

We vinden het leuk een reactie van je te ontvangen. Uiteraard publiceren we jouw e-mailadres niet online.
PS Velden gemarkeerd met * graag even invullen, thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *