Het Betekeniscafé

Een kroegavond, maar dan met betekenis

Zet hem 1 keer in de 2 maand in je agenda: het Raakkracht Betekeniscafé. Iedereen mag aanschuiven! De plek is elke keer een andere, met als overeenkomst: het café-gevoel. Maar dan wel inclusief een portie betekenis. Daar zorgen wij voor. Je kunt soms luisteren naar een betekenisvolle ondernemer uit de buurt, of een inspirator niet uit de buurt. Allemaal onder het genot van een borrel. Of een niet-borrel. Het Betekeniscafé: fulltime groupie van betekenisvol leven en ondernemen.

Ons volgende Betekeniscafé staat gepland op:

Donderdagavond 7 mei 2020.
UPDATE: helaas gaat het geplande Betekeniscafé op 16 april niet door vanwege het Coronavirus. We verplaatsen deze editie graag naar een nader te bepalen moment. Wel zijn we voornemens om een eerste online editie te organiseren. Deze wordt gehouden op donderdag 7 mei. Het thema is vrijheid. Wat betekent vrijheid, hoe vrij ben jij? Een dubbele betekenis in deze tijd. We zijn 75 jaar bevrijd, maar voelen ons nu misschien wel minder vrij dan ooit. Houd onze socials in de gaten voor meer informatie over de avond.

Onze vorige edities:

- Donderdag 5 maart 2020, Thema: Een tweede leven. Programma: Tom Grobben (De Nieuwe Melkboer), Helena van de Bovenkamp & Sam Klos.
- Donderdag 19 december 2019, Thema: Minimalisme. Programma: Didy van der Lans, Nienke Wes & Sander Nieland.
- Donderdag 17 oktober 2019 (XL),Thema: Liefde. Programma: Laura van Dolron
- Donderdag 5 september 2019,Thema: Food. Programma: Vera Greutink & InStock.
- Donderdag 13 juni 2019, Thema: Geluk vs. betekenis. Programma: Dorothée Loorbach & Jan de Wilde.
- Donderdag 18 april 2019, Thema: Fast Fashion. Programma: Sheltersuit, Enschede Textielstad.

Aanmelden kan!

Het Betekeniscafé is 1 keer in de 2 maand, op de donderdagavond. Het betekeniscafé speelt zich af op avonden. Het programma is van 19:30 tot 22:00 uur. Daarna zal er een aansluitende borrel zijn. Iedereen is (ietwat afhankelijk van het programma) vrij om later te komen of eerder te gaan. Wil je er bij zijn? Dit kan door een mail te sturen naar Ellen (ellen@raakkracht.nl)Laat in je mail weten wie je bent, met hoeveel personen je komt en op welke datum je erbij bent. Het programma wordt gevuld naarmate er weer een betekeniscafé dichterbij komt. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons op social media of stuur een mail naar ellen@raakkracht.nl en we melden je aan voor de nieuwsbrief. 

Het programma

Het programma van de avond zal iedere keer een ander thema hebben. We gaan ervoor inspirerende sprekers uit te nodigen met allemaal dezelfde lat; betekenis toevoegen. Dit kan in de breedste zin van het woord. Sociaal ondernemers, schrijvers, wetenschappers, creatievelingen, studenten, kunstenaars, you name it. Iedereen met een betekenisvol verhaal. Daarnaast delen we zelf betekenisvolle tips, geven we je aanraders én gaan we uiteraard met elkaar in gesprek, onder het genot van een drankje.

Meer info

We streven ernaar om het Betekeniscafé gratis te laten zijn, en voor iedereen. Het Betekeniscafé speelt zich soms af bij ons op kantoor, maar soms ook op een andere locatie. Maar altijd in Enschede. Wil jij graag spreken op een van onze Betekeniscafé-avonden, ken je iemand die je absoluut graag wilt horen spreken, of heb je andere vragen? Ook dan kun je een mailtje sturen naar  ellen@raakkracht.nl.

Gepubliceerd op 25 maart 2019

Geschreven door: Kris

Ik ben Kris (Mollink). Teken, denk, ontwerp en 'festival' (is dat een werkwoord? bij deze) graag. Rij een oldtime MINI. Ben actiever op Instagram dan op Facebook. En ben art-director bij Raakkracht.

Reageren? Vinden we leuk!

We vinden het leuk een reactie van je te ontvangen. Uiteraard publiceren we jouw e-mailadres niet online.
PS Velden gemarkeerd met * graag even invullen, thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *