Dagje Sinterklaas verovert Enschedese harten

Ieder kind een dagje Sint

‘Ieder kind een dagje Sint’. Dat was het motto van het initiatief Dagje Sinterklaas 053. Met Dagje Sinterklaas konden kinderen de ware aard van het sinterklaasfeest weer ervaren: geven aan en om elkaar. En doordat het voor ca. 4.000 kinderen in Enschede niet zo vanzelfsprekend bleek dat Sinterklaas bij ze langskomt, zetten wij ons als Raakkracht met liefde belangeloos in voor dit project.

Van brainstorm tot inpakken cadeaus

We waren er vanaf het prille begin bij. Wiro Kuipers, initiator van Dagje Sinterklaas 053, belde op of we mee wilden doen. Betekenisvolle initiatieven lopen we al gauw warm voor, dus zeiden we ‘Ja!’. Toegegeven… het was een beste kluif. Doordat we het met een klein team organiseerden was er veel werk te verrichten. Het concept neerzetten hield nog heel wat in. Lobbyen met overheid, ondernemers en andere betrokkenen. Persvoorlichting geven en persberichten schrijven. Vervoer regelen voor alle cadeau’s. Kilo’s pepernoten voor een vriendenprijsje. Drukwerk idem dito.

Creatief concept en communicatiemiddelen

Toegegeven, naast het betekenisvolle aspect van dit project, lopen we natuurlijk ook heel warm voor ‘ons eigen werk’. Zo bedachten we samen het creatief concept en maakten we ons hard voor toffe communicatiemiddelen. Logo, website, social media, posters voor in de scholen, flyers voor in de rugtasjes van de kinderen (om hun ouders/verzorgers in te lichten over het initiatief), roze en blauwe stickers (zodat de jongens niet met poppen en meisjes niet met auto’s thuis zouden komen) en waardebonnen voor 4.000 kindjes die het minder hebben. Met de waardebonnen (waarmee we heel vrijgevig waren) konden kindjes die het minder hebben iets leuks ophalen in de Performance Factory, waar het feest plaatsvond.

De dag(jes) zelf

Uiteraard waren we op ‘moment supreme’ ook van de partij. In het weekend voor Sinterklaas waren we met een aantal van ons aanwezig bij het inpakken, opbouwen en natuurlijk ook het mooist: het uitgeven van de cadeaus. Kinderen van zo’n 20 scholen kwamen vrijdags cadeaus brengen. Zaterdag en zondag zagen we dankbare gezichtjes ten over!! Maar goed dat we een hulpsinterklaasje uit huis hadden meegenomen…

Bekijk hier de video van de hulpsinterklaasjes

Meer weten?

Wil je meer weten over Dagje Sinterklaas of andere dingen die we doen? Neem dan contact op met Sjors (Vinke). Je kunt hem bellen, mailen, appen via sjors@raakkracht.nl en 06 51 43 74 80.

Gepubliceerd op 12 december 2016