Het smartbike-concept

Levens makkelijker maken

Vanuit het uiterste oosten van Nederland, in Oldenzaal om precies te zijn, bestaat het familiebedrijf Huka al 40 jaar. Ze maken levens een beetje makkelijker. Dit doen ze door mobiliteitsoplossingen te bedenken, ontwerpen én produceren voor mensen met een beperking. Met maar liefst 14 oplossingen in de collectie veroveren ze harten in Nederland en ver daarbuiten. Met een internationaal opererend dealernetwerk verkopen ze tandems, driewielers, ligfietsen en onder meer rolstoelscooters over de hele wereld. Hun belofte: de wereld van mensen een beetje makkelijker maken.

Levens nóg makkelijker maken

Huka streeft er elke dag naar het leven van berijders en de mensen in hun naaste omgeving nog een beetje makkelijker te maken. Dat doen ze door zich te verplaatsen in de wereld van de berijders en de mensen om hen heen. Daarbij focussen ze zich niet alleen op de nieuwste technieken voor de fietsen. De inzet van de digitale techniek is de volgende stap om het leven makkelijker te maken.

Smartbike-app

Raakkracht creëerde samen met Huka het smartbike-concept: een app die gebruikt kan worden door diverse doelgroepen. Berijders, fietsenmakers, medewerkers. Doel van de app: alle informatie die toegankelijk is over Huka-fietsen, samenbrengen op één plek. Het idee: de app is de Huka-zoekmachine. Natuurlijk is er alle productinformatie terug te vinden, van de 14 mobiliteitsoplossingen. Ook technische info met tekeningen en gebruiksaanwijzingen. En andere aspecten die levens nog een beetje makkelijker kunnen maken.

Concept en animatie

We creëerden samen het concept, het ontwerp van de app, het presentatieboek van het concept voor Huka-dealers en de animatie.

Meer weten?

Wil je meer weten over de smartapp van Huka of andere dingen die we voor Huka gedaan hebben? Neem dan contact op met Sjors (Vinke). Je kunt hem bellen, mailen, appen via sjors@raakkracht.nl en 06 51 43 74 80.

Gepubliceerd op 12 oktober 2016