Ik heb het weer!

Het is laat op de avond, de glimlach verschijnt op mijn gezicht en het begint te kriebelen in mijn buik.

De flirtweek zit erop, de week is voorbij. Een week bloggen voor Telegraaf, niet de minste toch? Over flirten dus. En ‘met de wijsheid van achteraf’ ging het grotendeels over liefde, als je het mij vraagt een stap verder dan flirten.

Flirt of liefde?
Toen me de vraag gesteld werd door de redactrice van VROUW van Telegraaf, had ik volop inspiratie, dus ik zei volmondig ‘Ja! Flirten? Daar heb ik zeker wel wat mee.’ Best zuur als het, wanneer het bloggen daadwerkelijk daar is, een totaal andere wending heeft gekregen. En daar stond het dan, zwart op wit in de papieren bijlage: ze is knetterverliefd. Maar goed, ze had me toen al gezegd dat het niet alleen positief bedoeld was, maar ook over mindere flirts welteverstaan.. ­čśë Ik liet de online tekst aanpassen naar ‘en werd knetterverliefd’ en liet me niet zomaar kisten. En zoals de inleiding van Telegraaf luidde: ik wist┬ápositivisme en liefde te combineren.

En daar zat ik dan, iedere avond laat te bloggen over ‘flirten’, wat in mijn beleving vooral met liefde te maken had. TUURLIJK, weet ik dat flirten zeker niet hand-in-hand gaat met liefde. Flirten past precies bij dit weer. Luchtig, ‘la ma waaien’ en niet te zwaar aan tillen. Maar ja, ik zat wel met het andere ‘in de maag’. En hoe puur en authentiek ik ook meen te zijn, ik zag het bloggen als een manier om binnen te komen, over te komen, aan te komen.

Dus ik deed wat me te doen was en dat was bloggen wat ik op mijn hart had. En ja, ik beken. Ik blader net terug door mijn vorige blogs en alleen de kopteksten en ploaties zeiden me al genoeg. Een. Brok. Liefde.

Puur Wendy
Maar hoe ‘Puur’ is ‘Wendy’ als je met voorbedachte rade schrijft? In de schrijfweek (begin juni, zie hier mijn eerste blog van destijds en de 8 die daarna volgden) begon ik spontaan en ik had – ook toen – volop inspiratie. Toen was het de omgekeerde wereld. Ik verwachtte niets en kreeg alles wat ik nodig had. En nu? Ik verwachtte de wereld en ..

Enfin, veel geleerd en gedaan. En nu? Tijd voor een nieuw begin!

Het roer om

En dan, alles anders? Alles overboord? Nope. Maar wel graag het goede behouden. Dus ik voel weer even terug, met nog steeds diezelfde glimlach als hierboven en ga terug naar De Berghut. Die belevenis heb ik geankerd. Heerlijk. Ergens zal ik toch wat goed doen, als de reacties toen en nu zo fijn zijn. Gelukkig waren er kritische medelezers deze flirtweek, die me met de neus op de liefdes-feiten drukten. Hulde! Eerlijkheid is charmant.

Maar wat ik juist zo fijn vind, is schrijven vanuit ‘mij’. Wat er bij mij naar boven komt, waar ik een glimlach van op mijn gezicht krijg, de goede vibe┬ákrijg. Want die is bewezen succesvol.

To have joy you must share it
Dus de leerpunten ­čśë daargelaten, genoeg daarover. Ik zal jullie even meenemen in een paar reacties die ik kreeg op de flirtweek, misschien kun je meegenieten. Naast de Gaaf!!!’s, Trots!! en Cool! werd ik verwarmd en verblijd met onder andere:

 • W├ít een leuke blogs! Ik heb ze echt met plezier gelezen.
 • Leuk!!! Ik wil meer!
 • Mag je geen langere stukken schrijven? Ik wil meer!
 • Wat een boeiend stuk weer
 • Ik wil ook meer. Word er zo vrolijk van.
 • Als deze meid iets wil… Aanrader
 • Altijd fijn zo een begin van mijn dag. Ontwaken met een superverhaal. Thanks.
 • Wow deze vind ik echt prachtig! Juiste woorden dit uit te drukken. Dank je!
 • Mijn vriend wou nog niet slapen, want wilde ze ook lezen. Cool he, ook hij leest ze! En hij vindt ze zo leuk geschreven!
 • Op mijn laatste werkdag begin ik mijn dag RAAK! Top weer… Helaas morgen alweer de laatste.
 • W├ít leuk geschreven.
 • Eerste waar ik aan denk als ik ’s morgens in m’n auto stap, yeah gauw de computer aanzetten en de blog lezen. Kun je hier niet meer doorgaan?
 • Waarom geen flirtmaand? We want more
 • [buurman] Ja, ik heb er ook een paar gelezen. Scherp hoor!
 • Complimenten! Succes met de rest..

En dan ben ik er weer hoor! Tijd om weer naar ‘mij’ te gaan en het andere vanzelf te laten gaan (serendipiteit) en de glimlach en kriebels weer te laten zegevieren. Welcome back :-)!

 

Elk einde is een nieuw begin! Soon come..

 

Gepubliceerd op 19 augustus 2012

Geschreven door: Wendy (ter Bekke)

Wendy is aanjager en oprichter van Raakkracht, maar bovenal schrijfster. Wil je van haar lezen? Lees dan hier de artikelen of kijk op WendyRaakt.nl/Winkel waar ze eigen kaartgedichten uitgeeft.

 1. Jaap schreef:

  En toch vind ik de Puur Wendy-blogs het leukst. Ga daar dus maar lekker mee door!

 2. Marion schreef:

  Eens met Jaap!

 3. Margreet Hamans schreef:

  Blijf maar PUUR, je vindt echt nog wel.. Ik koop geen Priv├ę, Story, of Mijn Geheim maar lees gewoon jouw blogs. Succes!!

 4. Dennis schreef:

  Inderdaad! Niet ophouden met bloggen. Altijd leuk om je blogs te lezen! Succes!

 5. Fleur schreef:

  Wen, zo lees ik ze het liefst! Xx

Reageren? Vinden we leuk!

We vinden het leuk een reactie van je te ontvangen. Uiteraard publiceren we jouw e-mailadres niet online.
PS Velden gemarkeerd met * graag even invullen, thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *