Proefblog LINDA.

IMG_1783

Topsfeertje op set van Yolanthe ondanks de kou

06.02.2014 –  Yolanthe bezocht haar thuiseiland Ibiza voor een combi van familiereünie en een fotoshoot voor haar eigen lijn YC Jewels. Deze juweeltjes werden geschoten met prachtige (doch weinig) kleding aan en dat alles op het momenteel winterse Ibiza.

Zit ik op een uithoek van het eiland in een sfeerloos tentje op een prachtige plek van Ibiza warme chocolademelk te drinken. De dame achter de bar schenkt zichzelf nog een dubbele portie in en kijkt wat verveelt om zich heen. Terwijl ik een cameraploeg aan zie komen lopen, vertel ik een Engelse vriend waarmee ik ik het tentje zit over een berichtje dat ik gisteren kreeg. Dat een Nederlandse bekende dame ook op het eiland is voor een shoot. Dat ik daar een berichtje over had gekregen via Twitter.

Twee uitersten
Een smartphone is voor deze ‘groene’ vriend al abracadabra, laat staan Twitter en laat staan… oog voor celebs.
Wél voor voetballers, dus daar haak ik snel op in. Ik vertel dat die dame die op Ibiza is Yolanthe Cabau van Kasbergen is en dat ze samen is met een bekende voetballer. En dat haar vader… en haar zusjes… enzovoort, enzovoort. Het kan hem niet boeien, dat heb ik allang door.

Ik kijk vervolgens nog wat om me heen en zeg ineens ‘SHE IS IT!! THIS IS THE FAMOUS LADY I WAS JUST TALKING ABOUT!’. Een bescheiden ‘Ohw’ krijg ik terug en ik besluit zelf een bescheiden kijkje te gaan nemen.

Badjas uit en niet zeuren
Yolanthe poseert prachtig op een ruige Spaanse rots, met een fantastische achtergrond. Het hele team is goed gemutst, evenals Yolanthe in haar schaarse kleding. Het is koud deze dag (ik zat met handschoenen aan in het restaurantje), maar dat mag de pret niet drukken. Badjas uit en gáán. Uh, ik bedoel ‘staan’. Professioneel als ze is, laat ze zich door het winterse weer niet tegenhouden.

Ik voel me een beetje onwennig, als ik met mijn – zo voelt het inmiddels een beetje – Spaanse bloed tussen een groep Nederlanders beland ben. Omdat ik hen niet net zo ongemakkelijk wil laten voelen hou ik me gedeisd. Maak ongestoord wat foto’s en probeer op mijn beste Spaans te socializen en zeg zoiets als ‘Koud hè?‘ (als ik het bibberend uitspreek, ben ik me ervan bewust dat ik het tegenovergestelde zei, namelijk ‘Warm hè?’, maar dat terzijde)
Wat een voltreffer! Nog even en dan merk ik dat het de ‘final cut‘ was. De laatste van deze dag en daarmee de laatste van een reeks van shoots voor YL Jewels. Dat ik dit nou nét op die uithoek van Ibiza mag meemaken. Superleuke ervaring!

Yolanthe wijst me de weg naar huis
Ik besluit later toch een praatje te gaan maken, als het team zich in en rond hun (dikke) wagenpark beweegt. Ik wissel kort wat woorden met de uiterstvriendelijke Yolanthe over de plek waar ik verblijf en ik wordt uiterst vriendelijk verwezen naar een van haar zussen. We maken een praatje, wisselen wat gegevens uit en schudden elkaar uiteindelijk de hand en ze zegt ‘Ik kom binnenkort wel langs. Wendy, toch?‘

Dit is Ibiza. Middenin de natuur en ook middenin de wereld. Meer dan 100 nationaliteiten en tig celebs komen jaarlijks terug naar het paradijs. Een glittershoot op een verlaten rots en wat ideeën uitwisselen met familie Cabau van Kasbergen. Want we delen dezelfde voorliefde: Ibiza.

LINDA. Wereldwijven     Wendy ter Bekke

donderdag, 6 februari 2014

REAGEER      DELEN  

***

Wendy ter Bekke • 33 jaar • Ibiza, Spanje

Als ‘semigrant’ geniet Wendy van the best of both worlds: Ibiza & Nederland. Van reclamedame in Twente naar ecotoilet op een groen hart Ibiza (ja, het bestaat).

Met haar communicatiehart is ze graag ‘van betekenis’. Wendy blogt en haar drive is: Schrijven. Raken. Delen.  

***

Dit is een proefcolumn die ik schreef in opdracht van LINDA. magazine, als onderdeel van de zoektocht naar ‘Wereldwijven’. 

 

Proefcolumn LINDA.

>> Lees hier hoe het is afgelopen

Gepubliceerd op 6 februari 2014

Geschreven door: Wendy (ter Bekke)

Wendy is aanjager en oprichter van Raakkracht, maar bovenal schrijfster. Wil je van haar lezen? Lees dan hier de artikelen of kijk op WendyRaakt.nl/Winkel waar ze eigen kaartgedichten uitgeeft.

 1. Marieke Seinen schreef:

  Cool! En dat naar aanleiding van mijn berichtje via twitter 😉
  Ach Wendy, jij hebt Linda. niet nodig om een Wereldwijf te zijn!

  1. Wendy ter Bekke | Communicatie die raakt schreef:

   Klopt, dat was n.a.v. jouw berichtje, leuk!
   PS Thnx 😉

Reageren? Vinden we leuk!

We vinden het leuk een reactie van je te ontvangen. Uiteraard publiceren we jouw e-mailadres niet online.
PS Velden gemarkeerd met * graag even invullen, thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *