Verduurzaming van een event.

De Proef Eet doet verschillende dingen om het event meer duurzaam te maken. Dit gebeurt vooral op de achtergrond. Denk daarbij aan afval scheiden en aan het terugdringen van disposabels. Zo dronk je deze editie van de Proef Eet al uit echt glaswerk in plaats van plastic. De volgende editie zal er wellicht het plastic bestek vervangen zijn.

Niet zichtbaar dus vertellen.

Doordat er veel op de achtergrond gebeurd, is het bij bezoekers niet zichtbaar dat de Proef Eet ook in het verduurzamen haar verantwoordelijkheid neemt. Daarom besloten we het verhaal te vertellen. We wilden graag duidelijk maken hoe we kunnen voorkomen dat afval ontstaat en, mocht er dan afval zijn, hoe je dit waardevol kunt laten zijn. Op het duurzaamheidsplein werd het belang van afval scheiden verteld door Twente Milieu. Wij lieten in onze Consciousstore zien dat er weer toffe producten zijn te maken van afval.

Toffe producten en merken

We hadden Doppers staan in onze store. Uiteraard waren er ook etensmiddelen van kromme groenten (Krom Kommer), oud brood, overtollige piepers (Instock bieren) en het residu dat ontstaat bij het brouwen van bier (Instock granola). Wat deze producten overeen hebben is dat het, naast gemaakt te zijn van afval, ook sterke en succesvolle merken zijn.

Gepubliceerd op 28 februari 2019

Geschreven door: Wendy (ter Bekke)

Wendy is aanjager en oprichter van Raakkracht, maar bovenal schrijfster. Wil je van haar lezen? Lees dan hier de artikelen of kijk op WendyRaakt.nl/Winkel waar ze eigen kaartgedichten uitgeeft.

Reageren? Vinden we leuk!

We vinden het leuk een reactie van je te ontvangen. Uiteraard publiceren we jouw e-mailadres niet online.
PS Velden gemarkeerd met * graag even invullen, thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *