‘Echte verhalen’ voor SWB

SWB en Raakkracht leerden elkaar een paar jaar geleden kennen. De match betrof: content. Verhalen vertellen. ‘Echte verhalen’. We creëerden in een klein team het Platform Sociaal Ondernemen. Een online platform waar SWB meer kijkjes achter de schermen geeft. Naast de eigen ‘corporate’ site van SWB. Zie de reguliere site als een boek (steady). Dan is het platform een magazine (actueel, korte verhalen en inspiratie).

Bij de kringloop op bezoek.

SWB werkt samen met veel ondernemers. ‘Belangrijk Partners’ is de eervolle titel die een aantal van hen meekrijgen. Deze beloning reiken ze uit aan een selectie bedrijven die positief betrokken is bij SWB én die sociaal ondernemen. Hiertoe behoren prachtige ondernemers die onze regio rijk is. Van Asito tot Visschedijk en van Frederique’s Choice tot Het Goed (Roel Muis, foto boven). En wij mochten er zo’n 20 interviewen. Stuk voor stuk prachtige verhalen van ondernemers en managers die sociaal ‘aan’ staan. Niet meer anders kunnen dan sociaal ondernemen. Die mensen van SWB echt deelgenoot laten zijn van hun eigen team. Waardoor de SWB’ers groeien en bloeien. En ook bij het bedrijf in kwestie veel positiefs brengen.

Toffe ondernemers aan het woord

Zoals gezegd kwamen mooie verhalen naar boven. Betekenisvol en echt. We leerden zelf zo ook de - veelal Twentse - ondernemers beter kennen. Sommigen waren geheel nieuw voor ons. Zoals het mooie verhaal van Uitgeverij DaVinci (Liesbet van Oosten, foto boven). Ook ROYAL BAMBOO, een mooi kledingconcept met ambitie. Hun kleding wordt gemaakt uit bamboestokken. Lees hier het hele interview. Dit brengt ons direct bij Frederique’s Choice, het eerste bloemenmerk ter wereld. Ze bezorgen we luxe boeketten in vazen van bamboe, die na gebruik bij het GFT-afval kunnen. Lees hier het hele interview. Dan kringloopbedrijf Het Goed. SWB-ers krijgen bij Het Goed geen stempel opgeplakt, maar worden begeleid en beoordeeld als volwaardige arbeidskrachten. Lees hier het hele interview.

Meer interviews

Je vindt hier de linkjes naar verhalen van onder meer Eaton (vroegere Holec), Conex, GE Industries, deBesteEHBOdoos, Grootgroener, Visschedijk, Leka, Mic-O-Data, De Tassenkoning en DaVinci Uitgeverij

Fotografie portretten: Marloes Hemmelder Fotografie voor SWB

Meer weten?

Wil je meer weten over SWB, dit project of alle andere dingen die we voor SWB gedaan hebben? Neem dan contact op met Wendy ter Bekke. Je kunt haar bellen, mailen, appen via wendy@raakkracht.nl en 06 41 16 41 94.

Gepubliceerd op 5 januari 2017