Terug naar toen

Het is de vooravond van 22/8, de dag dat jaren geleden mijn zus plotseling overleed. Gemis voel je in je genen, van je kruin tot in je tenen en recht je hart in.

Dag in dag uit, jaar in jaar uit, niet meer aan je zijde. Dag in dag uit, jaar in jaar uit, wel allemaal herinneringen. Die ga je steeds meer koesteren hoe meer je ze mist.

Tiet veur een pafke
Bijzonder fijn dat mooie dingen nog steeds een glimlach op je gezicht bezorgen, je wangen doen gloeien en je buik doet borrelen. Dat je momenten geankerd hebt in je leven, op speciale plekken en/of momenten. Mijn zus was ook altijd de held in het drijven van zelfspot en relativeringsvermogen. ‘Tiet veur een pafke’ als het allemaal even te zwaar werd of gewoon tijd was voor een lekker bakkie leut.

Liefdesliedjes. Je zou ze moeten horen.
Prachtig vind ik het dat het met muziek ook zo werkt. Dat je liedjes ankert en voor altijd met je meedraagt. Zo hoor ik Flashdance en ik denk aan haar. Hoor ik Tina Turner en ik denk aan haar. Kijk ik Dirty Dancing en ik denk aan haar.

..that your fear seems to hide
Deep inside in your mind
All alone I have tried
Silent tears full of pride
In a word made of steal
Made of stone..

Wat een liedjes. Wat een herinneringen.

What a feeling.
Take your passion. And make it happen.

Gepubliceerd op 21 augustus 2012

Geschreven door: Wendy (ter Bekke)

Wendy is aanjager en oprichter van Raakkracht, maar bovenal schrijfster. Wil je van haar lezen? Lees dan hier de artikelen of kijk op WendyRaakt.nl/Winkel waar ze eigen kaartgedichten uitgeeft.

 1. Fleur schreef:

  Héél herkenbaar! Zo denk ik speciaal aan mijn moeder zodra Sinead o’Conner met nothing compares op de radio te horen is!!

  1. margaret keupers hoekjan schreef:

   Ja meis ik weet het nog als de dag van gisteren! Wat ontzettend triest en wat schrikken was dat! Ik logeerde veel bij jullie toen Debby en Saskia nog klein waren, vond dat zo leuk en zo gezellig bij je paps en mams. De begrafenis van je zus was indrukwekkend met natuurlijk de mooie muziek van Celine Dion. Een poos daarna was ik op de bruiloft van een nicht, weet niet meer wie en ik zat naast je paps! Dat moment vergeet ik nooit meer! Hij vroeg me waarom mijn ouders er niet waren en hoe het met ze ging. Ik moest het antwoord schuldig blijven omdat ze me de deur hadden gewezen. moment, jaren geleden staat in mijn geheugen gegrift. Je had een erg lieve mams, vaak wilde ik als kind dat ik zo’n lieve en betrokken paps en mams had! Ik zal hem volgende week weer eeen kaart sturen, gewoon omdat ie vaak in mijn gedachten is en jullie ook want oh wat zal je haar missen! Maar dit ging over Debby, sorry hoor! Dikke knuff van je grote nicht XXXXX

 2. Margreet Hamans schreef:

  Zo denk ik aan Celine Dion ” Goodbye’s the saddest word I’ll ever hear” en moet dan aan allebei denken. Steeds meer met een glimlach en minder tranen,maar wel met hele mooie herinneringen!!

 3. Mhrs schreef:

  mooi om te lezen, x

Reageren? Vinden we leuk!

We vinden het leuk een reactie van je te ontvangen. Uiteraard publiceren we jouw e-mailadres niet online.
PS Velden gemarkeerd met * graag even invullen, thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *