The voice of intuition

Vertrouwen

Vertrouw je op jouw ‘voice of intuition’? Wanneer weet je wanneer je het bij het rechte eind hebt? Wanneer voel je dat iets goed (fout) zit? En wanneer zit je er flink naast?

Deze vraag houdt me vaak bezig. En met mij velen. Helemaal als je sensitief bent. Ik heb steeds meer leren vertrouwen op mijn (onderbuik)gevoel en ik kan je zeggen: dat schept vertrouwen.

Maar wat als je ernaast zit, er flink naast zit? Jezelf geweld aandoet, door voor anderen te denken, voor anderen in te vullen (ezelsbruggetje: NIVEA: Niet Invullen Voor Een Ander) en aannames te doen?

Wanneer weet je nou het verschil tussen beiden? De keren dat je achteraf zegt: “Zie je nou wel! Ik wist het!”. En de keren dat je zegt of hoort zeggen: “Je moet niet overal iets achter zoeken, op elke slak zout leggen, dingen onder een vergrootglas leggen”.

Het blijft balanceren. Uitproberen. Trial and error.

Yoga for yin & yang

Gisteravond was het weer zover, de wekelijkse yogaboost. Dik anderhalf uur op en naast een matje, op een kussentje, met een kleedje. Wierook aan, kaarsje aan, comfy clothes aan en muziek uit. Relaxen en luieren? Ahah (*knikt nee*), hard werken.

Warming up en de eerste zweetdruppels beginnen al te komen. Joggen, opdrukken en dan begint het echte werk: zgn. asana’s. Oefeningen waarbij het behoorlijk aanpoten is als je het goed doet. Houdingen, rekken, strekken (maar ouderengymnastiek is er niets bij).

Best een uitdaging voor een druktemaker als ik. Ik ga liever een eind hardlopen dan niksen. Schouders eronder dan bij de pakken neerzitten. En dan nu: verplicht stilstaan. Bij jezelf stilstaan.
Deze asana’s helpen je grenzen aanvoelen, leren kennen (aangenaam ;)), goed om aandachtiger en alerter te worden. Naast de houding voor het lichaam dus tevens een houding voor het denken en voelen.

En dan doen!

Het doen, het toepassen, durven, gaan, daar gaat het uiteindelijk om. Aanvoelen, experimenteren, fouten durven maken, eigenwijs durven zijn om je gevoel te volgen. Maar ook leren dat mededogen goed is, medelijden niet. Hoe zuiverder je bent / wordt, hoe beter je in staat bent aan te voelen hoe iets in elkaar steekt.

Doe. Durf. Probeer. Ga op je bek en sta weer op. Trial and error. Net als leren fietsen. Codewoord: vertrouwen. Oh ja, en ‘geluk’ en ‘lange termijn’.

Benieuwd? Na de zomer zijn er weer volop lessen bij De Yogaschool!
Wie weet begin ik ooit wel mijn eigen klasje op Ibiza 😉

Follow the sun!

PS. Dit liedje wil ik jullie niet ont-houden

Gepubliceerd op 11 juli 2012

Geschreven door: Wendy (ter Bekke)

Wendy is aanjager en oprichter van Raakkracht, maar bovenal schrijfster. Wil je van haar lezen? Lees dan hier de artikelen of kijk op WendyRaakt.nl/Winkel waar ze eigen kaartgedichten uitgeeft.

  1. Carine schreef:

    Aha, nu begrijp ik waarom ik Nivea zo’n fijn merk vind! All about intuition 🙂

  2. Margreet schreef:

    Als je je hart op de goede plek hebt ( en dat heb je ) dan krijg je wat je zelf uitstraalt en geeft!

Reageren? Vinden we leuk!

We vinden het leuk een reactie van je te ontvangen. Uiteraard publiceren we jouw e-mailadres niet online.
PS Velden gemarkeerd met * graag even invullen, thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *