Time flies

Time flies #raakkracht

Hier zitten we dan. Met de krant of smartphone in de hand, de laptop of tablet op schoot. Met ons “goeie” gedrag alweer richting eind januari, waar blijft de tijd?

Tijd. Wat maken we er een punt van. En wat gaat het vanzelf.

Na de zomer mopperen we ons wat door de herfst richting de “gezelligste tijd van het jaar”: de feestdagen. Zijn ze voorbij, dan rommelen we nog wat met “de beste wensen” tot in de tweede week van januari en daar zijn we dan…

Óp naar de lente
De echte winter komt wellicht alsnog, maar eigenlijk zijn we er al klaar voor. Ik hoor mensen alweer over Pasen, over “afspreken in mei”, over festivals en ander leuks. Die lente is wel een mooie metafoor, vergelijkbaar met die tijd, die ook vanzelf gaat. Want in de mooiste versjes staat beschreven dat goeie dingen vanzelf gaan. Dat als iets “de bedoeling” is, dat het zich als vanzelf zal ontwikkelen.

Rijpen
Of het nu gaat om nieuwe projecten, mensen of plekken, overal zal je even aan moeten wennen voordat het vertrouwd voelt. Soms zul je merken dat het lekker vanzelf groeit in de richting die je goeddunkt, soms blijft het stroef en geforceerd. Volg dan eens die natuurwetten. Laat dan los wat onbedoeld veel moeite kost en richt je op de veelbesproken en -beschreven… flow.

Durf te kiezen
“Focus!” is wat veel mensen elkaar opdringen als heilig huisje. Dan lukt het allemaal al niet zo goed, krijg je dát ook nog in je schoot geworpen. Ken je dat? Dat gevoel van „Ja, maar hóe dan?”
Alsof dat helpt… 😉
Maar goed, ook dát heeft tijd nodig. Misschien ken je het: dan wil je direct wéten hoe het zit. Direct antwoorden en oplossingen weten en knopen doorhakken.

Welkom in de wereld die leven heet
Waar we met beide nuchtere benen in de natuur staan. Waar gras ook vanzelf groeit. Soms een frisse wind waait door je leven en misschien wel wat te hard. En de bloemetjes vanzelf weer uitkomen. Wanneer je de vogeltjes hoort fluiten, nieuwe projecten en mensen ineens als een comfortabele jas voelen en de lente eraan komt…

Dan weet je…
Het is de hoogste tijd.

Door: Wendy ter Bekke

* * *

Dit blog wordt als column gepubliceerd als onderdeel van de columnreeks WendyRaakt in het Hofweekblad, een weekblad voor Hof van Twente.

In tijden waar kranten blijven reorganiseren, had Hofweekblad afgelopen maand haar primeur: de dikste krant in hun geschiedenis. Het gaat ze goed. Regiocommunicatie boeit. Lokale marketing bloeit. We zijn aangekomen in de tijd waar gunnen meer dan ooit van doorslaggevend belang is. “Think global, act local.”

Links: YouTube (“Soms een frisse wind waait door je leven en misschien wel wat te hard” uit het nummer Zou Zo Graag van Jurk)

Gepubliceerd op 20 januari 2015

Geschreven door: Wendy (ter Bekke)

Wendy is aanjager en oprichter van Raakkracht, maar bovenal schrijfster. Wil je van haar lezen? Lees dan hier de artikelen of kijk op WendyRaakt.nl/Winkel waar ze eigen kaartgedichten uitgeeft.

Reageren? Vinden we leuk!

We vinden het leuk een reactie van je te ontvangen. Uiteraard publiceren we jouw e-mailadres niet online.
PS Velden gemarkeerd met * graag even invullen, thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *