Tof bedrijfsbezoek gehad!

Team Raakkracht behalve Lisan dan

Wat vonden we het – zichtbaar – tof! We waren onlangs te gast bij het succesvolle Guts & Gusto. Maarten ten Voorde, een van de oprichters van dit toffe kledingconcept verwelkomde ons origineel en met open armen¬†(zie onder ūüėÄ dit cadeau kreeg hij van zijn team, met een dikke knipoog uiteraard, voor aan de muur naast zijn bureau).

Maarten ten Voorde, Guts & Gusto

We kennen Maarten van de netwerkclub BNI, waar we elkaar jaren geleden ontmoetten. Ik hoorde hem toen zeggen dat hij, naast de onderneming die hij toen had, ‘ook een kledingwinkel had met zijn zus’. Even later ging het er zo goed mee, dat hij stopte met de rest. Inmiddels is deze kledingwinkel met Twentse roots (eerste vestiging was in Oldenzaal), uitgegroeid tot een inspirerend en succesvol kledingconcept. De webshop is een groot succes en de diverse winkels zijn hier een mooie aanvulling op.

We praatten over het ontstaan van het bedrijf, over de samenwerking met zijn zus en inmiddels ook zwager. Ook werden we voorgesteld aan het hele team! Dit zijn dames op de winkelvloer (boven), dames van marketing, fotografie, copy, inpakteam (supercool!) en de heren van de webshop. (bijna) alles gebeurt ‘in huis’ en hebben ze daarmee zelf in de hand.

Het was een tof bedrijfsbezoek! Het pand op zichtlocatie in Enschede (zie foto onderaan deze post) is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Oké, geen herenkleding. Maar aan de heren is wel gedacht. Koffie en bier zijn present! Kun je slechter treffen toch? Ook de inrichting is een feestje om in rond te lopen en de leuke spreuken aan muren en op spiegels loodsen je met gemak het pand door.

fullsizerender-26

Leuk om te horen dat er zoveel raakvlakken zijn in de manier waarop Maarten en wij naar ondernemen kijken. Hoe met mensen wordt omgegaan en welke keuzes waaróm worden gemaakt.
‘Thuiskomen’.
De inrichting? Combineer oud met nieuw.
Hoe ze zover gekomen zijn? Gewoon dóen.
Je ziet deze visie overal in terug.

fullsizerender-17

De dames van ons team vonden het bezoek uiteraard helemaal te gek. De kleding vonden ze al top en nu het verhaal ook helemaal blijkt te kloppen, zijn ze nog meer fan. En deze spreuk helpt daar natuurlijk ook bij, die bij de Enschedese vestiging op de muur prijkt.

fullsizerender-25

Thanks Maarten & team voor het delen van jullie verhaal.
We vonden het de moeite waard er even onderdeel van uit te mogen maken.

guts-gusto-enschede

Foto pand: Gutsgusto.com

 

Gepubliceerd op 14 november 2016

Geschreven door: Wendy (ter Bekke)

Wendy is aanjager en oprichter van Raakkracht, maar bovenal schrijfster. Wil je van haar lezen? Lees dan hier de artikelen of kijk op WendyRaakt.nl/Winkel waar ze eigen kaartgedichten uitgeeft.

Reageren? Vinden we leuk!

We vinden het leuk een reactie van je te ontvangen. Uiteraard publiceren we jouw e-mailadres niet online.
PS Velden gemarkeerd met * graag even invullen, thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *