Van moment- naar merkbeleving

Transitie van formaat

Cogas transporteerde maar liefst 1.000.000 m3 groen gas via haar infrastructuur. Dit betekent dat ze groen gas gebruiksklaar hebben gemaakt voor en getransporteerd hebben over hun netwerk. Dat is een prachtige transitie van grijs naar groen gas. Dit staat garant voor zo'n 700 huishoudens. En het is slechts het begin. De ambitie is dit in 2018 te vervijfvoudigen! Wat doe je wanneer je als organisatie een mooie mijlpaal bereikt? Wanneer je dit samen met mensen en je stakeholders (aandeelhouders) hebt bereikt? Dan vier je dat samen! Vieren en trakteren gaan hand-in-hand, maar wáár kies je dan voor? Ons advies: van moment- naar merkbeleving. Dus in plaats van een verse slagroomtaart laten bezorgen, kozen we voor iets duurzamers, iets van meer impact en betekenis. 

Touren door Twente en Salland 

Dit soort transities bereik je samen. Met je mensen en je aandeelhouders. De Cogas Groep heeft zo'n 200 mensen in dienst en negen aandeelhoudende gemeenten. We besloten te touren door het prachtige Twente en een deel van Salland. Alle wethouders met duurzaamheid in hun portefeuille persoonlijk een attentie overhandigen. Zodat zij op hun beurt hun collega's in hun succes konden delen. Zij stomen zich allemaal dagelijks klaar deze energietransitie aan te gaan. Vandaar dat we hen ook allemaal trakteerden op iets duurzaam lekkers: een reepje Tony Chocolonely natuurlijk. En grote heliumballonnen van 1.000.000 sierden in de centrale hal. 

Energietransitie van formaat

Tony Chocolonely is 'on a mission' net als zij. De missie die Cogas heeft? Hun bestaande netwerk duurzamer gebruiken; klaar voor transport van nog veel meer groen gas in de toekomst. 5.000.000 m3 dit jaar. En dit is slechts het begin. There is no way back. De succesverhalen van zelfvoorzienende projecten, zowel bedrijfsmatig als bij huishoudens, volgen elkaar in rap tempo op. Cogas staat "aan" en staat op.

Van energielabel D naar A!

In maart 2018 kreeg Cogas groen licht van bewoners van een jaren 70-gebouw om deze te verduurzamen. Cv-ketel en boiler eruit, warmtewisselaar erin die wordt aangesloten op de daar aanwezige stadsverwarming. Van energielabel D naar A!! Hiermee ambiëren ze de eerste energieneutrale woonwijk van Nederland, in samenwerking met Woonzorg Nederland. Slechts een klein voorbeeld dat verbeeldt wat er gaande is in de wereld van warmte, licht en overall... energie. En wat helpen we ze hier graag bij. On a mission zijndaar doen we het voor!

Meer weten?

Wil je meer weten over onze kijk op duurzaamheid, energietransitie of projecten als deze? Neem dan contact op met Wendy (ter Bekke). Je kunt haar bereiken via wendy@raakkracht.nl en 06 411 641 94.

Gepubliceerd op 8 april 2018