Vogelvrij

Zondag. Zomer. Tuindeuren open. Sjaal om om mijn schorre stem te verwarmen. De zon schijnt naar binnen. En zet de orchidee in het zonnetje. Ik zie een duif wegwaggelen en verwonder.

De vogels komen hier af en aan, van groot tot klein. Deze duif waggelt met een stukje riet of takje anderzins in zijn bek op de rand. Ik glimlach..

Summum 
Leven als een duif, een musje, het ultimum aan vrijheid? Ze hebben vleugels! Bouwen hun eigen huisje, zonder hypotheek nodig te zijn. Zoeken hun eigen eten, zonder boodschappenlijstjes. Hebben lief, zonder zich te bedenken wat anderen ervan zouden (ver)oordelen. Delen, want hoe is het anders mogelijk dat na 1 vogel al snel anderen volgen, om de vogelzaadjes te komen pikken?

Die orchidee dan. Die kreeg ik van mijn moeder op de laatste verjaardag dat we nog samen waren. Afgelopen september. Een tijd geleden was het gebeurd met de orchidee. En nu? Straalt ze als geen ander. Tien prachtige bloemen zitten eraan, krachtig.

Ware kunst
Want vrijheid, wat is dat dan? Denk aan de vogels, ze kunnen vluchten, vliegen, gaan.. Zal dat de kunst zijn? Dat als je de vleugels hebt, die wetenschap genoeg is? Dat als je weet dat je op de vlucht kan slaan, je het juiste ‘gereedschap’ daarvoor bij je hebt, je pas durft (exit-knop binnen handbereik)?

Ze zeulen geen bezittingen mee, geen tassen vol, kijken geen NOS, lezen geen nu.nl. Ze verwonderen zich vast niet over ‘dromen, durven, doen’. Ze doen. De durven. Wellicht dromen ze tijdens het vliegen. Zie ze zwieren door de lucht, deinen mee in de flow, van links naar rechts.
Eindbestemming onbekend.

Free like flying – Racoon.

“Er zijn vele wegen naar succes
Moet ik links of moet ik rechts?
Laat alles gebeuren en ga je eigen weg”
Bekijk hier het volledige gedicht ‘Vogelvrij’

Gepubliceerd op 29 juli 2012

Geschreven door: Wendy (ter Bekke)

Wendy is aanjager en oprichter van Raakkracht, maar bovenal schrijfster. Wil je van haar lezen? Lees dan hier de artikelen of kijk op WendyRaakt.nl/Winkel waar ze eigen kaartgedichten uitgeeft.

 1. marion schreef:

  Laatst de vraag wat voor dier ik zou willen zijn.
  Mijn antwoord: een vogel.
  Precies om wat ik hier lees.
  Fijn om te lezen ook!

  Hmm, toeval dat ik een vogel op mijn arm heb staan? 😉

  En jij Wendy, wat voor dier zou jij willen zijn?

  1. Wendy schreef:

   Een aapje!
   Beide benen op de grond en beide armen in de lucht

Reageren? Vinden we leuk!

We vinden het leuk een reactie van je te ontvangen. Uiteraard publiceren we jouw e-mailadres niet online.
PS Velden gemarkeerd met * graag even invullen, thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *